Make your own free website on Tripod.com

Sinonime

SINONIM - Definitie - conform Dex

SINONÍM, - A , sinonimi, -e, adj., s.n. 1. Adj. (Despre cuvinte, expresii, afixe etc.) Care are (aproape) acelasi înteles cu alt cuvânt, cu alta; expresie, cu alt afix etc. & P. gener. Asemanator, identic, similar; corespunzator. 2. S.n. Cuvânt, expresie, afix etc. care are acelasi (sau aproape acelasi) înteles cu alt cuvânt, cu alta; expresie, cu alt afix etc. ; Din fr. synonyme.

Dictionar de omonime, paronime, sinonime, antonime
[Zorela Creta, Cristina Gherman]

Editura: All
Limba: Romana
Pagini: 192
Editia: 2006
ISBN: 973-571-628-3


Autoarele au urmarit sa ilustreze structura semantica a vocabularului romanesc si sa familiarizeze cititorul cu tipurile de relatii semantice dintre cuvinte, relatii insuficient explicate si ilustrate in spatiul acordat de manualele existente.

Modalitatea de selectie si prezentare a materialului lexical face ca lucrarea sa se adreseze unui public larg: elevi si cadre didactice din ciclul gimnazial si liceal, dar si studenti si specialisti, oferind, mai cu seama elevilor, posibilitatea de imbogatire a vocabularului si de utilizare corecta a cuvintelor.

Cuprins: Lista abrevierilor; Omonime; Paronime. Indice de cuvinte pentru paronime; Sinonime ; Antonime. Indice de cuvinte pentru sinonime ; antonime; Bibliografie selectiva.

dictionar_de_sinonime.jpg

Dictionar de sinonime. Dictionar de antonime. Dictionar de rime (CD-ROM) - Humanitas


Toate dictionarele noastre electronice au o structura modulara si, chiar daca sunt cumparate separat functioneaza pe calculator sub o interfata comuna. Astfel, în timpul cautarii unui cuvant, utilizatorului i se ofera posibilitatea sa activeze toate dictionarele de care are nevoie pentru obtinerea unei informatii cât mai complete.
CD-ul are o interfata grafica usor de utilizat. Explica cuvintele necunoscute printr-o simpla combinatie de taste. Asigura cautarea în definitii prin dublu click pe cuvântul necunoscut.
CORECTOR ELECTRONIC AL LIMBII ROMANE (PESTE UN MILION DE CUVINTE ÎN PARADIGMA) TESTE DE BACALAUREAT Sl DE CAPACITATE (PESTE 850 DE VARIANTE DE EXAMEN PENTRU TOATE DISCIPLINELE Sl PROFILURILE) ÎN COLECTIA MARELE DICTIONAR DE NEOLOGISME, Florin Marcu NOUL DICTIONAR EXPLICATIV AL LIMBII ROMÂNE (NODEX) DICTIONAR ORTOGRAFIC AL LIMBII ROMÂNE (DOR) DICTIONARUL LIMBII ROMANE PENTRU ELEVI (DREV) DICTIONAR ENGLEZ-ROMÂN DE TERMENI Sl EXPRESII DE AFACERI (Versiunile DEMO sunt înregistrate pe acest CD)
Cerinte:
- Sistem compatibil IBM-PC;
- Procesor recomandat 586;
- Memorie RAM 16 Mb;
- Spatiu liber pe hard disc: 30 Mb.
- Sistem de operare: Win 95, 98, 2000, Win ME, Win NT, Win XP;

dictionar_sinonime.jpg

Dictionar de sinonime

Autor (i): Luiza Seche
Editura: Meteor Press
An aparitie: 2005

Descriere carte: Cartea ia in considerare vocabularul limbii romane din toate epocile, regiunile, stilurile si limbajele speciale, autoarea propunandu-si sa realizeze, pe cat posibil, un inventar exhaustiv al relatiilor sinonimice existente. Cele 35.000 de cuvinte luate in calcul sunt repartizate pe doua niveluri fundamentale. Un prim nivel, de baza, cuprinde toti termenii literari, care intra in relatii sinonimice, si unde apare inregistrata intreaga serie sinonimica identificata in limba romana. Cel de-al doilea nivel, al trimiterilor, insumeaza termenii neliterari, livresti, rari, cu valoare stilistica explicita, argotici. Cuvintele apartinand ambelor niveluri amintite sunt inregistrate intr-un corpus unic , in ordine alfabetica stricta, dar diferentiata prin mijloace grafice.

dictionar_sinonime_2.jpg

Dictionar de sinonime, sinonime, invatare prin sinonime,sinonime de sinonime,multe sinonime,alte sinonime.
Totul pleaca de la sinonime.
Sinonime legate de stil.Sinonime despre sinonime.